Viziune polichistică


viziune polichistică

Această afecțiune determină formarea a numeroși săculeți plini cu lichid în interiorul ovarelor și poate rămâne mult timp nediagnosticată, deși influențează ciclul menstrual, fertilitatea, producția de hormoni în special de insulină și chiar aspectul fizic al femeii afectate!

Afecțiunea poate debuta în adolescență, odată cu menstruația, însă și mai târziu, în jurul vârstei de de ani, având efecte pe o perioadă îndelungată de timp, chiar și la menopauză.

viziune polichistică

Care sunt cauzele sindromului ovarelor polichistice? Se consideră că apariția bolii ar fi determinată de producerea excesivă a hormonilor androgeni, în special a testosteronului, caz în care glanda hipofiză nu funcționează corespunzător și se înregistrează niveluri ridicate de insulină în sânge. Insulina este un hormon produs de pancreas, care permite celulelor să folosească glucoza pentru a oferi energie organismului.

Sindromul ovarelor polichistice creeaza dezechilibre in tot organismul. Ce trebuie sa stii 1 De Cristina Tudor 11 sept.

În plus, s-ar părea că dezvoltarea SOP are și o componentă ereditară: femeile cu cazuri de sindrom al ovarelor polichistice în familie au o predispoziție genetică pentru această afecțiune endocrină. Care sunt cele mai frecvente simptome ale SOP? Pe termen lung, femeile care suferă de această afecțiune au un risc sporit de a dezvolta și alte probleme de sănătate, precum: stări depresive, diabet de tip II, hipertensiune arterială, creșterea nivelului de colesterol și apnee în somn.

viziune polichistică

Cum poate fi diagnosticat sindromul ovarelor polichistice? Multe dintre simptomele enumerate mai sus nu sunt specifice și prin urmare, rareori sunt asociate cu sindromul ovarelor polichistice. În general, femeile afectate nu se prezintă la medic decât în cazurile în care se accentuează simptomele sau au probleme de fertilitate percepând manifestările inițiale ca fiind neplăcute, însă nu grave.

Sindromul ovarelor polichistice - cauze, simptome, tratament

Având în vedere că nu există un pachet standard de viziune polichistică prin care să poată fi depistată această afecțiune endocrină, experiența clinicianului și istoricul medical al pacientei sunt foarte importante pentru identificarea sindromului. În general, pentru diagnosticul SOP se recomandă: Examen clinic general: pacienta trebuie să furnizeze medicului ginecolog date corecte cu privire la prima și ultima zi a ciclului menstrual, viziune polichistică și simptomele manifestate; Examinare cu ultrasunete ecografie endovaginalăpentru a stabili atât prezența chisturilor, cât și dimensiunea ovarelor; Teste endocrine de laborator pentru a detecta nivelul hormonilor din sânge:.

viziune polichistică